Önkormányzati fejlesztések

Útépítések

Főleg saját forrásból épültek utak az elmúlt években

2016. év októberében kezdődött a Szalajka út felújításának első üteme: a Csobogó Étteremtől felfelé, a kerékpárkölcsönzőig készült el a kiemelt kormányzati lovas beruházás részeként az út, amely a jövőben sétálóutcaként funkcionál.
A felújítás során létrejött egy "sziget", amely fejlesztésére vonatkozóan IDE kattintva olvashat bővebben.
Az út "alsó része" a lovas stadion elkészültét követően épül meg, minden bizonnyal 2017. nyarán. Helyhatóságunk 2016. évi sikeres gazdálkodása lehetővé tette, hogy az év végén még egy utat felújítsunk, így a Pincesor utca a Szabadság utcától a temető hátsó bejáratáig aszfaltozva lett a megfelelő teherhordó réteg kialakítását követően. A beruházás része volt 32 méter folyóka építése, valamint a Bem utca felső szakaszán, valamint a Szabadság u. - Vasút út kereszteződésében a vízelvezetés problémájának megoldása. A fejlesztés költségét önkormányzatunk saját költségvetésében biztosította.
2016. nyarán önkormányzatunk megvásárolta a Vasút u. - Patak utca Kenderföldeken található összekötő szakaszát, amelyet szeptemberben fel is újított helyhatóságunk. A szakasz új teherhordó szerkezetet és aszfaltburkolatot kapott, a 250 méteres útvonalon a település alsó részéről könnyebben megközelíthető lett a vasútállomás, az Ózdi úton található buszmegállók, valamint a 2508-as országos közút. Szintén megújult a 227. helyrajzi számú út, amely a Kossuth utcát köti össze a Molnár Béla utcával ("Csák-part"). E területen a csapadékvíz-elvezetés problémáját is megoldottuk. Szeptember 5-én kezdődött a Szalajka utca felújítása, sétálóutcává alakítása. Első ütemben a Csobogó Étteremtől felfelé eső útszakasz újul meg, a lovaspálya mellett futó szakasz a stadion elkészülte után, 2017-ben kerül megépítésre.
2015. szeptemberében felújításra került az Egri út kiugró szakasza (483/4 és 483/11 hrsz. egy része). A közel 200 méteres szakaszon 3 méter szélességben új burkolatot kapott az útpálya, megújult a teherhordó szerkezet is. A beruházás költségeit önkormányzatunk saját forrásból biztosította. 2015. májusában elkezdődött az épülő községháza körül egy egyirányú utca építése (104 méter hosszúságban, 4 méter szélességben). Kapcsolódó munkálat 25 db aszfaltozott személygépkocsi parkoló, 1 db mozgáskorlátozott parkoló, valamint 1 kisebb kiszolgáló út létrehozása, illetve az épület egy része körül 60 méter hosszban 2 méter széles, térburkolattal ellátott járda megépítése. A építés költségeit - ahogy az új községháza építésének költségeit is - helyhatóságunk az előző évek megtakarításaiból finanszírozta.
A 2014. évi tavaszi részleges alapcserét követően szeptemberben új aszfaltszőnyeget kapott a Jókai Mór utca: a fejlesztés során 608 méter hosszúságban, átlagosan 6 méter szélességben került felújításra a terület. Hozzá kapcsolódott egy 3,5 méter szélességű, 149 méteres kisebb útszakasz felújítása is, így közel 4.200 m2 útburkolat újult meg a beruházás keretében. Kapcsolódó feladat volt még aknák szintbeemelése, valamint útburkolati jelek festése. Megújult a Jókai Mór utca Miskolci útra vezető szakasza is, itt a híd újjáépítése is megtörtént. A beruházások költségét – 21 millió forintot - a helyhatóság biztosította saját költségvetésében. 2014. márciusában elkezdődött a Jókai Mór utca felújítása. A nem megfelelő teherhordó réteg aszfaltjának marása zajlott közel 800 négyzetméteren. A helyreállítást követően elkészült a javított útalap, így a tervek szerint szeptemberben 4.200 négyzetméteren új aszfaltburkolatot kaphat az utca. Szintén 2014. márciusában elindultak a közműkiváltási munkálatok a Szalajka utcában. A lovas fejlesztéshez kapcsolódóan új villamos hálózat épül a területen: földkábelen keresztül lesznek ellátva a fogyasztók, telepítésre kerülnek a később megépülő sétálóutca kandeláberei. Új ivóvízhálózat létesül az utcában, valamint új nyomvonalon elhelyezve kiváltásra kerül a Szalajka-völgyben található vízműből érkező 300 mm-es ivóvíz-fővezeték is. A tervek szerint a kiemelt kormányzati lovas beruházás keretében sétálóutcává alakul az útszakasz.
Helyhatóságunk a 2013. évben saját forrás biztosításával újította meg a Dózsa György utcát. A beruházás eredményeképpen 600 méter hosszúságban új aszfaltburkolatot kapott a terület (611. és 646. hrsz) 6 méter szélességben. Szintén felújításra került a 624. hrsz-ú területen fekvő útvonal (Egri úttól a Nefelejcs utcáig /Matyi domb aljáig/). A területek nagysága 4400 nm, a munkálatokkal megvalósult 15 db akna szintbeemelése is, valamint útburkolati jelek festése. 2010 és 2013 között 22.000 négyzetméter út újult meg a községben (Meggyes településrész, Miskolci út, Dózsa György utca), parkolók és leállósávok épültek, buszöblök (6 db) kerültek felújításra. 2007-től szintén jelentős útépítések és útfelújítások zajlottak (Park utca összes szakasza, Molnár Béla u., Vasút u., Akácfa u., Liget u., Ifjúság u.), így lassan a település minden utcája szilárd burkolattal van ellátva. Összességében az elmúlt években több száz millió forintot fordítottunk az út- és járdahálózat korszerűsítésére.

 

Helyi események

Jelenleg nincs közelgő esemény

Elérhetőségek

Facebook

Kövessen minket Facebookon is!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szilvásvárad anno

Szilvásvárad Anno képekben

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 1.
+36 36 816 233
+36 36 816 234
+36 36 816 229
info@szilvasvarad.hu
© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.