Önkormányzati fejlesztések

Civilház, tűzoltószertár építése

20 millió forintos támogatással

 

2012. novemberében nyújtott be pályázatot LEADER kiírásra (az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre) önkormányzatunk a volt középső iskola felújítására. Az eredményről 2013. júniusában kaptunk értesítést: helyhatóságunk 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fejlesztésre, amely eredményeképpen teljes mértékben megújult az épület, civil ház létesült: a volt tantermekből garázsok lettek kialakítva, oktatóterem létesült, új fűtési rendszer épült, a nyílászárókat kicserélték, injektálás technológiával megszűntették a falak vizesedését, vizesblokkok kerültek kialakításra. A melléképületek elbontásra kerültek, új kerítés épült, térburkolatot kapott az udvar, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés problémája. Az önkormányzat a fejlesztéshez szükséges önerőt - 20 millió forintot - saját forrásból biztosította. A kiviteli tervek elkészítését, majd a közbeszerezési eljárást követően 2013. szeptemberében elkezdődtek a munkálatok.

 

 

 

 

 

 

A hivatalos átadást 2013. decemberében tartottuk, az eseményről bővebben IDE kattintva olvashat. A HEOL tudósítását ITT tekintheti meg.

 

 

Sajtóközlemény


Civilház, tűzoltószertár és oktatóterem kialakítása Szilvásváradon


Szilvásvárad Község Önkormányzata a településen működő szervezetek életét megkönnyítő fejlesztés megvalósítását tűzte ki célul, amelyhez a Darányi Ignác Terv – Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Falumegújítás és -fejlesztés LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től nyújtandó támogatások igénybevételéhez jogcím keretében (Jogcímkód: 6.352.01.01) 19.999.998 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Szilvásváradon 6 civil szervezet működik, közel 400 taggal. Az egyik legnagyobb létszámú szervezetnek, Szilvásvárad Község Tűzoltó Egyesületének közel 60 tagja van. A civil szervezeteknek eddig nem volt összejöveteleik megtartására, valamint a működésükhöz alkalmas helyiség a településen. A fejlesztésben egy 3 funkciós épületegyüttes került kialakításra, amely egyrészt a civil szervezetek házaként működik majd, másrészt az önkéntes tűzoltók eszközeinek tárolását oldja meg. Interaktív kiállításon bemutatja a tűzoltók elmúlt 100 évben végzett tevékenységét, a tűzoltó hagyományok, eszközök bemutatását biztosítja. Az iskolás, ill. az erdei iskolába érkező évi kb. 1000 gyermeknek tűzoltási, tűzmegelőzés oktatási helyszín lesz.

A projekt célja a népi iskolának épült, vidéki kulturális, népi építészeti értékeket magán hordozó elemek megőrzése, a zárópárkány és a lizénák megóvása. A fejlesztés eredményeképpen teljes mértékben megújult az épület: a volt tantermekből garázsok és oktatóterem lett kialakítva, új fűtési rendszer épült, a nyílászárók cseréje megtörtént (3 db szekcionált kapu is beépítésre került), injektálás technológiával megszűntették a falak vizesedését, vizesblokkok kerültek kialakításra. A melléképületek elbontásra kerültek, új kerítés épült, térburkolatot kapott az udvar, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés problémája.

Az épület felújításával, új funkciójának kialakításával egy, a fő út melletti nívós, közösségi célokat szolgáló épület jött létre.

Szilvásvárad, 2013. december 19.

Helyi események

Jelenleg nincs közelgő esemény

Elérhetőségek

Facebook

Kövessen minket Facebookon is!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szilvásvárad anno

Szilvásvárad Anno képekben

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 1.
+36 36 816 233
+36 36 816 234
+36 36 816 229
info@szilvasvarad.hu
© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.