Hírek

Az Egererdő ZRt. tájékoztatója

Az előttünk álló hétvégén,az ország területén számíthatunk napsütésre, magas UV-B sugárzásra, némi csapadékra és nyári melegre.

Ideális nyári kiránduló idő lesz, és az erdeink árnyékos fái alatt túrázni is érdemes. Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbiakra számíthat.

Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A sokak által kedvelt turisztikai célponthoz, az Istállós-kői-barlanghoz, a Gloriette-tisztásról induló turistaút nem járható. Jó hírünk, hogy a következő héten elkezdődik az ősemberbarlanghoz vezető út kötélpályás felszabadítása. Ez egy kíméletes faanyag-közelítési mód, mivel a fát nem a talajon húzzák, hanem a kötélpálya segítségével a levegőben szállítják az erdei rakodóra. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot.2017. július 8-án, a Pisztrángtelep környékén különleges gasztronómiai élményekben lehet részük. A Termelői gasztronómia a kerek erdőben c. rendezvény keretében, meggyőződhetnek róla, hogy „Érték a vendég” vagyis az ízig-vérig vendéglátók Rózsa Péter biogazda, Sándor Tamás a Bükk Sajtmanufaktúra, Kaló Imre borász, a Macok Bisztró Macsinka Jánossal és természetesen Sáfrány László a füstölt pisztrángokkal a Pisztrángudvarból várják Önöket. Így lesz a Szalajka-völgyi kirándulás egyben egy gasztronómia utazás.

Útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet.

Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Kellemes nyári, erdei élményeket kívánunk!

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8.00-16.00
  • Kedd: nincs ügyfélfogadás
  • Szerda: 8.00-12.00
  • Csütörtök: 13.00-16.00
  • Péntek: 8.00-12.00

Aktuális

A 2018. évi hulladékszállítási napok beosztásaHulladékszállítási ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 36 368 445

Ügyfélfogadási idő és egyéb infó itt: PEVIK Kft.

 

Települési támogatás és rendszeres gyermekvédelmi támogatás ügyében átmenetileg változik az ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 13-16 óráig
Csütörtök: 13-16-ig
Tel.: 36/816-233/28
E-mail: szocialis@szilvasvarad.hu
Ügyintéző: Sáfrány Éva

 

Pályázati lehetőség!
Eladó telkek!

Szilvásvárad Község Önkormányzata kedvezményes telkeket kínál a gyermekvállalás ösztönzése, a képzett munkaerő megtartása, a községben történő letelepedések elősegítése, a település népességmegtartó képességének növelése érdekében.
Eladó önkormányzati telkek

Helyi események

Jelenleg nincs közelgő esemény

Elérhetőségek

Facebook

Kövessen minket Facebookon is!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szilvásvárad anno

Szilvásvárad Anno képekben

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 1.
+36 36 816 233
+36 36 816 234
+36 36 816 229
info@szilvasvarad.hu
© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.